Meteen naar de inhoud

About

Oifik Youssefi

Oifik Youssefi (1992) is geboren in Den Haag. Al op jonge leeftijd hield hij zich bezig met beeldende kunst: of het nu tekenen of beeldhouwen was, hij probeerde alles.

In de loop der jaren groeide Oifiks interesse in het ontdekken van kunst en het werken met beelden steeds meer. Geen enkel schoolboek of vel papier bleef on-gedoodled.

Een jaar durende stage bij een kunstgalerie in Den Haag in zijn tienerjaren verfijnde Oifik’s gevoel voor beeldtaal en conceptontwikkeling, wat de doorslag gaf om een carrière als visueel maker na te streven.

@OIFIK

Na het behalen van zijn Bachelor of Arts in journalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht, het werken bij nieuwsredacties en het doorbrengen van zeven maanden in Seoul (Zuid-Korea), heeft Oifik zijn blik verschoven van kunst naar human interest en storytelling. Hoewel zowel kunst als journalistiek hun unieke en charmante eigenschappen hebben, voelde het voor Oifik niet goed om zich volledig op slechts één van beide te richten. Daarom rondde hij zijn studie af en dook de wetenschap in op de Universiteit van Amsterdam, met als doel een beter en verfijnder begrip te krijgen van de wereld om hem heen. De vonk sloeg snel over, en de wetenschap opende nieuwe paden voor hem om te ontdekken.

Alhoewel, na het behalen van zijn MSc in politieke economie, merkte Oifik dat zijn liefde voor beeldende kunst en videografie hem op een positieve manier bleef achtervolgen. Van 2017 tot 2019 werkte Oifik bij de Nederlandse publieke omroep BNNVARA als mediamaker, waarbij hij zich richtte op het regisseren van video’s en conceptontwikkeling. Zijn reis ging verder en hij kreeg de kans om zijn regie skills op de ultieme proef te stellen – ver van huis: hij reisde door zeven Afrikaanse landen en maakte reisvideo’s en documentaires voor een Nederlands reisbureau in Nairobi.

Al deze ervaringen samen hebben Oifik gemaakt tot de maker die hij vandaag de dag is. Vooral de internationale ervaring heeft nieuwe manieren geopend voor hem om videografie en fotografie nog pakkender te maken.

Thomas asselman

Thomas Asselman (2001) is een muziekproducent en grafische vormgever.

Muzikaal gezien is Thomas zo authentiek als maar kan: hij verkent actief de wereld en vertaalt zijn ervaringen naar de ‘soundtrack van ieders en niemands leven’ (zijn eigen woorden, trouwens lol).

Een eclecticus in hart en nieren—en bij Headspace actief als conceptontwikkelaar en grafische kracht.

@THOMASASSELMAN

 

Begin 2000 begon Thomas Asselman aan de reis die hem uiteindelijk zou doen uitgroeien tot een geweldige muziekproducent en vormgever. Met een intrinsieke waardering voor diverse culturen, verwerkt Thomas wereldwijde invloeden, zoals de rustige ritmes van Braziliaanse muziekstijlen, in zijn creatieve proces. Zijn vermogen om een universele aantrekkingskracht in zijn werk te verweven, toont zijn unieke benadering van kunst en ontwerp.

Thomas’ benadering van visueel ontwerp weerspiegelt een moderne, inductieve stijl. Zijn muziek en visuele aanpak lopen synchroon, en deze balans tussen auditieve en visuele expressie is precies wat Thomas een natuurlijke aanwinst maakt voor Headspace Station.

Chris Pencu

Chris Pencu (2002) is een multidisciplinaire grafische en ruimtelijke ontwerper.

Rauw, bombastisch en direct. Zijn ontwerpen zijn ook geweldig, trouwens.

Chris’ conceptuele visie beperkt hem niet tot alleen digitaal ontwerp. Integendeel, zijn brede begrip van offline media maakt Chris een geweldige aanwinst voor Headspace. Leuk weetje: hij kan zelfs foto’s verwerken in breiwerk.

@GOTHBOIENFORCER

Chris Pencu is een visueel ontwerper met diepgaande expertise in ruimtelijk vormgeving. Sinds hij in 2018 begon aan zijn creatieve reis, is hij snel opgeklommen in de wereld van design en heeft zichzelf gevestigd als een veelzijdige visionair.

Gedurende zijn carrière heeft Chris een rijk en gevarieerd portfolio opgebouwd. Hij heeft zijn talenten ingezet in diverse sectoren, van muziek tot mode. In de muziekwereld heeft hij ontwerpen gemaakt voor artiesten zoals Bladee en Rxpapi, waarbij hij de essentie van hun werk in visuals vatte die resoneren bij het publiek. In de modewereld heeft Chris ontwerpen uitgevoerd voor kledingmerken zoals Didu. Zijn waarde als samenwerkingspartner wordt geïllustreerd door zijn vruchtbare partnerschap met Ryan Hawaii, een ontwerper die samen heeft gewerkt met de wijlen Virgil Abloh. Nog meer bewijs van zijn veelzijdige capaciteiten is dat Chris ook als model op de catwalk heeft gelopen voor high-profile merken zoals 1017 Alyx 9SMCalvin Klein en Rick Owens, waarmee hij zijn gezaghebbende aanwezigheid in de bredere creatieve industrie bevestigt.